fredag 19. mars 2010

Gamle Aker kirke













Gamle Aker kirke er den eldste stående bygningen i det nåværende Oslo (1080). Den har adresse Akersbakken 26 og ligger ved Telthusbakken, ved enden av Akersveien, og er i dag sognekirke for Gamle Aker menighet. Stilistisk er den nært beslektet med Ringsaker kirke, Nikolaikirken på Gran og Domkirkeruinene på Hamar som i dag befinner seg under vernebygget på domkirkeodden. http://www.gamle-aker.no/

Hvordan komme seg til Gamle Aker kirke, Akersbakken 26

Kollektiv: Ta buss 37 fra Oslo S til Stensbergsgata, retning Nydalen. Gå noen meter tilbake, ta så første til venstre, følg veien rett frem til du ser kirka, ca 200 meter fra busstoppet. Tar du 21 bussen går du av på St.hanshaugstoppet, ned Ullevållsveien og inn Stensbergsgata til venstre som ovenfor. Alle busser som går i nedre del av Uelandsgt (34, 54) kan også brukes som stoppested, gå så opp Telthusbakken.

Med bil: Fra syd kan en kjøre Akersveien (forlengesle av Akersgaten) på østsiden av St.Olav katolske kirke, eller fortsett Ullevålsveien til enden av Vår Frelsers gravlund og ta av opp Akersbakken. Fra nord og øst må en enten kjøre ned Ullevålsveien og så til venstre opp Akersbakken, eller kjøre Waldemar Thranes gate vestover før en svinger til venstre opp Bergstien til Akersbakken.


Vis større kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar